Patentirani bipolarni ionizatori zraka Bioclimatic dokazane učinkovitosti protiv koronavirusa.
Bioclimatic Aerotron ionizatori zraka donose prirodno čist i zdrav zrak u sisteme klimatizacije i ventilacije.

Dokazana učinkovitost protiv koronavirusa
Visoka učinkovitost uništavanja koronavirusa od 99,99%, već i najmanjeg modela ionizatora zraka Bioclimatic Airdeco Piramida, potvrđena je ispitivanjem obavljenim na Institutu za virologiju UNICAMP sveučilišta u Brazilu.
Svi modeli ionizatora zraka Bioclimatic rade na istom principu bipolarne ionizacije, koristeći patentirane ionizacijske cijevi.
“Test report” pogledajte OVDJE.

“Sindrom bolesnih zgrada”
Psihičko i fizičko zdravlje direktno je povezano s kvalitetom zraka kojeg udišemo. Što je zagađenje veće to je kvaliteta zraka manja, te je ta povezanost sve uočljivija.
Poznato je da u uredskim i radnim prostorima te kućanstvima zrak može biti zagađen sa:
• gljivicama
• virusima
• bakterijama
• mikroorganizmima
• otrovnim česticama
• prašinom
• plinovima
• mirisima

To sve u kombinacijama ili zasebno ne samo da onečišćuje zrak, već uzrokuje glavobolje, umor, bezvoljnost, smanjenje učinkovitosti i malaksalost, a može uzrokovati kožne, očne i druge bolesti. Taj fenomen nazivamo “Sindrom bolesnih zgrada”.

Ugradnja u klima komore i ventilacijske kanale
Bioclimatic Aerotron je linija bipolarnih ionizatora zraka izrađenih za ugradnju u klima komore i ventilacijske kanale.
Vrlo jednostavni za ugradnju u nove ili postojeće sustave, ovi uređaji stvaraju čist i zdrav zrak u centralno klimatiziranim prostorima svih veličina.

Znanstveno dokazana učinkovitost
U mjerenjima koja su provedena u stvarnim uvjetima njemački istraživači su otkrili kako se hlapivi organski spojevi (VOC) u zraku u zatvorenim prostorima pouzdano mogu ukloniti primjenom bipolarne ionizacije.

Postižu vrijednosti slične kao kod nošenja FFP2 maske
Analiza je provedena na Institutu za prehrambenu kemiju Sveučilišta Leibniza u Hannoveru i Higijenskog instituta Biotec u Güterslohu. Istraživači su uzorkovali i analizirali zrak u zatvorenom prostoru tijekom priredbe na kojoj se okupilo 90 osoba u trajanju od 5 h.
Mjerenja su provedena u prosincu 2021. godine u dvorani ‘Cavallo Royal Reithalle’ u Hannoveru. Ventilacijski sustav bio je opremljen s bipolarnim ionizatorima zraka tipa Aerotron, pri čemu su u obzir uzeti volumen prostorije, područje primjene i protok zraka.

Rezultati su potvrdili kako je spriječeno progresivno nakupljanje VOC-ova u zraku u prostoriji.
Isto tako, ukupan broj mikroorganizama u zraku dok su uređaji radili smanjen je za oko 90%, a broj iznimno otpornih spora gljivica za oko 50%. Time su postignute vrijednosti upotrebnom bipolarnih ionizatora zraka Bioclimatic slične onima kod nošenja maske klase FFP2.
Pritom je koncentracija ozona u prostoru bila daleko ispod dozvoljene.

Uklanjanje mirisa
Osim virusa i bakterija, ionizator zraka Bioclimatic pouzdano uklanjaju i razne mirise. Uostalom, njihova je primjena već odavno iskušana u praksi na brojnim objektima, za što je dobar primjer Zračna luka Frankfurt-Main koja Bioclimaticove uređaje koristi već više od deset godina.

Značajne ekonomske uštede
Bioclimaticovi ionizatori zraka donose značajne ekonomske uštede povišenjem kvalitete zraka u prostoru i smanjenjem potrebne količine svježeg zraka.

Neutraliziranje virusa i na površinama
U usporedbi s uobičajenim filtrima za zrak, Bioclimaticova rješenja rezultate postižu i na površinama. Naime, ioni se prirodnim strujanjem zraka rasprostiru po cijeloj prostoriji i uklanjaju viruse i bakterije tamo gdje se nalaze: u oblacima aerosola.

Način rada Bioclimatic Aerotron ionizatora zraka
Uređaji rade na principu mikrooksidacije. Neutralne molekule kisika se negativno i pozitivno pune u specijalnim ionizacijskim cijevima (bipolarna ionizacija). Ovaj proces generira ione s visokim energetskim potencijalom koji zatim učinkovito neutraliziraju bakterije, gljivice, mirise i ostala zagađivala iz zraka.

Bez filtera i kemikalija
Bipolarni onizatori zraka Bioclimatic pročišćavaju i ioniziraju zrak na potpuno prirodan način, na principu kako grmljavinsko nevrijeme čisti zrak u prirodi, bez korištenja filtera ili dodavanja mirisa, kemikalija i umjetnih aroma.

Shema postavljanja ionizatora zraka Bioclimatic Aerotron:


Sofisticirana tehnologija Bioclimatic ionizatora zraka

Jedinstvene Bioclimatic-ove ionizacijske cijevi jamče visok stupanj efikasnosti i pouzdanosti čak i u najtežim uvjetima kontinuiranog rada.

Ručno ili automatsko upravljanje radom uređaja
Integriran u uređaj ili dislociran (eksterni) ručni regulator intenziteta omogućuje odabir između nekoliko stupnjeva ionizacije ovisno o uvjetima u prostoru.
Spojen s eksternim kontrolerom i senzorom kvalitete zraka (VOC senzor) ionizator zraka Bioclimatic Aerotron odabire stupanj ionizacije automatski.

Jednostavna ugradnja
Bioclimatic Aerotron ionizatori zraka isporučuju se sukladno dimenzijama klima komore ili ventilacijskog kanala u koji se ugrađuju.
Jednostavna ugradnja jamči potpunu efikasnost u radu.

Područja primjene Bioclimatic Aerotron ionizatora zraka:
• hoteli i restorani
• bolnice i medicinski laboratoriji
• uredi i poslovne zgrade
• starački domovi
• kućanstva
• dječji vrtići
• prehrambena industrija
• prostorije u kojima borave životinje
• ostali prostori sa ustajalim zrakom, zagađenim raznim mirisima

Pročišćavanje otpadnog zraka
Ionizatore Bioclimatic Aerotron je moguće ugraditi i u kanale otpadnog zraka, kako bi ga pročistili od neugodnih mirisa prije izbacivanja u atmosferu.
Za vrlo zagađen zrak koriste se srebrom omotane ionizacijske cijevi.

Jednostavno održavanje i zamjenjive ionizacijske cijevi
Održavanje ionizatora zraka Bioclimatic Aerotron sastoji se od povremenog čišćenja ionizacijskih cijevi, ovisno o stanju zraka koji se ionizira.
Ionizacijske cijevi se mijenjaju nakon određenog broja sati rada, ovisno o zagađenju u prostoru, u pravilu svakih 3-4 godine.

Rješenje i za specifične primjene
Za veće projekte ili specifične primjene uređaji se mogu oblikovati prema potrebi i zahtjevima kupca. Na temelju dobivenih podataka Bioclimatic-ov tim projektira uređaj idealne konfiguracije.

KATEGORIJA PROIZVODA

IONIZATORI ZRAKA > ZA KLIMA KOMORE I KANALE

Njemačka kvaliteta izrade
Proizvođač, njemačka tvrtka Bioclimatic, više od 40 godina proizvodi visokokvalitetne uređaje za pročišćavanje zraka i stvaranje zdrave atmosfere.

Pouzdanost ionizatora zraka Bioclimatic
Svaki proizvod Bioclimatic se prije isporuke ispituje u tvornici, kako bi u potpunosti zadovoljavao sve deklarirane vrijednosti.

Financiranje iz europskih fondova
Bioclimatic uređaji proizvode se u EU i idealni su za financiranje iz europskih fondova.

  • Uspješno poslujemo preko 35 godina

  • Zastupamo najbolje svjetske proizvođače u našoj djelatnosti

  • Poslovanje nam se bazira na kvaliteti, inovativnosti i energetskoj učinkovitosti

  • Osiguravamo podršku projektantima

  • Osiguravamo podršku prije, za vrijeme i nakon prodaje

  • Osiguravamo servis i originalne rezervne dijelove za naše uređaje

  • Surađujemo sa brojnim kooperantima u Hrvatskoj i regiji

EU proizvod s jamstvom od 2 godine
Bioclimatic Aerotron je proizvod njemačke tvrtke Bioclimatic s jamstvom od 2 godine.
Svi uređaji Bioclimatic proizvode se u tvornici u Njemačkoj.

Pomoć pri projektiranju
Radite li na nekom projektu Bioclimatic u suradnji s EMA d.o.o. pomoći će vam u integriranju ionizatora zraka Bioclimatic Aerotron u vaš projekt.

Pogledajte neke od brojnih zadovoljnih korisnika u Hrvatskoj i regiji na referentnoj listi.