Stvara ugodnu i zdravu atmosferu u bazenskom prostoru.
Microwell DRY 800 DUCT, inovativni kanalni sušač zraka.

Problem kondenzacije
Ukoliko se na nju ne obrati pozornost, može postati najveći problem zatvorenih bazena i toplica. Nastaje kada voda isparavajući s površine bazena podiže vlagu zraka te dovodi do stvaranja plijesni ili čak oštećenja same građevine. U prošlosti borba protiv kondenzacije svodila se na izbacivanje vlažnog ali već zagrijanog zraka iz prostora te ubacivanje svježeg i suhog zraka kojeg je trebalo prethodno zagrijati, što je za sobom povlačilo visoke troškove eksploatacije. Danas je znanost o kontroli vlažnosti na daleko višem nivou, te se problem rješava odvlaživanjem bazena.

Rješenje: odvlaživanje zraka bazenskog prostora
Microwell bazenski odvlaživači zraka minimaliziraju potrebu za skupim izbacivanjem zraka. Radeći na principu toplinske pumpe, ovi visokokvalitetni uređaji recirkuliraju bazenski zrak – odvajaju sadržaj vlage vraćajući topao i suh zrak natrag u prostor.

Bazenski sušač zraka Microwell DRY 800 DUCT osigurava potpunu kontrolu relativne vlažnosti i temperature zraka (opcija) bazenskog prostora.
Pogodan je za srednje velike bazene, wellnesse i jacuzzije.

Za bazene s površinom vode do 80 m2*
Odvlaživač zraka Microwell DRY 800 DUCT je pogodan za bazene s površinom vode do maksimalno 80 m2*.
*S obzirom na brojne parametre koji utječu na potreban kapacitet odvlaživanja (protustrujno plivanje, razne atrakcije, (ne)pokrivanje bazena i dr.), kao i brojne opcije uređaja, molimo da ispunite upitnik koji se nalazi pod dokumentacijom niže na ovoj stranici i pošaljete nam ga ispunjenog kako bismo vam mogli ponuditi adekvatan model odvlaživača zraka.

Kanalni model odvlaživača zraka
Bazenski sušač zraka Microwell DRY 800 DUCT se uobičajno postavlja u strojarnicu ili tehničku sobu spojen na zračne kanale za recirkulaciju zraka u bazenskom prostoru.

Visokokvalitetno kućište u boji po želji kupca
Microwell DRY 800 DUCT odvlaživač zraka ima visokokvalitetno kućište od pocinčanog čelika presvučeno i zaštićeno s antikorozivnim plastičnim slojem. Kućište je standardno obojano u bijelu RAL9010 boju, ali se u tvornici može obojati u bilo koju boju po želji kupca.
Materijal je 100% otporan na sve tipične agresivne tvari u bazenu, kao što su klor ili sol. Kućište je, zajedno sa svim metalnim dijelovima, dobro uzemljeno osiguravajući potpunu sigurnost.

GOLDFIN zaštita
Isparivač i kondenzator svakog bazenskog odvlaživača zraka Microwell zaštićeni su antikorozivnim GOLDFIN zlatnim premazom.

Kompaktne dimenzije za lak smještaj
Zbog kompaktnih dimenzija Microwell DRY 800 DUCT se može uklopiti i u manju tehničku sobu ili strojarnicu. Priključci za zračne kanale su pravokutnog oblika dimenzija 700 x 100 mm i nalaze se s donje (ulaz zraka), odnosno gornje strane uređaja (izlaz/povrat zraka).

Priključak svježeg zraka
Microwell DRY 800 DUCT omogućuje priključak na svježi zrak u omjeru 30% od nominalnog protoka zraka, odnosno oko 330 m3/h.
Zrak se učinkovito zagrijava preko vrućeg kondenzatora prije nego se ubaci u prostoriju s bazenom.

Iznimna ekonomičnost i tihi rad
Bazenski odvlaživači zraka Microwell DRY znatno su ekonomičniji od velike većine ostalih odvlaživača zraka na tržištu, a zahvaljujući kvalitetnim dijelovima i najmodernijoj tehnologiji proizvodnje tihi su u radu. Premda se postavljaju u strojarnicu ili tehničku sobu Microwell DRY kanalni odvlaživači zraka koriste jedinstvenu tehnologiju ultraQUIET+ kako bi eliminirali suvišnu buku ili vibracije.
Microwell DRY 800 DUCT koristi 5 brzinski AC ventilator simulirajući DC rad i štedeći energiju.

Zagrijavanje zraka
Osim što dogrijava prostor energijom dobivenom odvlaživanjem zraka (5100W), bazenski sušač zraka Microwell DRY 800 DUCT ima na izbor opciju dodatnog zagrijavanja zraka pomoću niskotlačnog toplovodnog izmjenjivača (LPHW) ili električnog grijača.
Kod modela Microwell DRY 800 DUCT zagrijavanje putem LPHW-a iznosi 7000W, a snaga električnog grijača 4000W.

Podna i zidna mogućnost postavljanja
Sušač zraka Microwell DRY 800 DUCT je model namijenjen postavljanju na pod ili na zidnu konzolu (opcija).


MicroCONTROL+

MicroCONTROL+ predstavlja tehnologiju visoko precizne i iznimno ekonomične kontrole vlažnosti, koja se koristi u kanalnim odvlaživačima zraka Microwell. MicroCONTROL+ skraćuje vrijeme obrade zraka i pridonosi zdravijoj mikroklimi brže i učinkovitije od bilo kojeg drugog odvlaživača.

MicroCOMPRESSOR+
Sušači zraka Microwell imaju ugrađene posebne kompresore sa maksimalno fino ugođenom radnom točkom kako bi odvlaživači i toplinske pumpe Microwell postizali najvišu učinkovitost uz najmanju potrošnju energije.

MicroLIGHT+ – jedinstvena praktična i sigurnosna opcija
MicroLIGHT+ je jedinstvena opcija i patent tvrtke Microwell, koja ima funkciju blagog osvjetljenja pomoću multi LED svjetlosnog sistema. Pritom multi LED svijetli u određenoj boji, ovisno o stanju relativne vlage zraka u prostoru, koju konstantno mjeri senzor vlage ugrađen u uređaj.
Tako zelena boja označava da je relativna vlaga zraka u prostoru dobra, crvena boja da je previsoka a plava da je preniska.
Time usputnim bacanjem pogleda na LED svjetla možete vidjeti da li je sve u redu sa stanjem vlage u prostoru vašeg bazena.

MicroLIGHT+ LAMP i INFINITY
MicroLIGHT+ LAMP i INFINITY osiguravaju prikaz vlažnosti putem LED svjetnosnog sistema, ali je njihova primjena moguća potpuno samostalno od odvlaživača zraka u obliku stolne svjetiljke ili LED trake, uz koje dolazi higrostat (ugrađen kod microLIGHT+ LAMP).

Digitalni i mehanički higrostat
Kanalni odvlaživač zraka Microwell DRY 800 DUCT ima širok raspon mogućnosti upravljanja. Moguć je odabir između ugrađenog mehaničkog higrostata ili digitalnog termo-higrostata, a isti mogu biti i odvojeni od samog uređaja, povezani žično ili bežično.

Raspon temperature rada
Standardno Microwell DRY 800 DUCT radi kod temperature zraka u rasponu od +22°C do +35°C.
Uz slijedeću opciju temperatura rada se može mijenjati:
• opcija Antifreeze stat: raspon radne temperature zraka +15°C do +35°C

KATEGORIJA PROIZVODA

UREĐAJI ZA BAZENE > KANALNI ODVLAŽIVAČI

Pouzdanost odvlaživača zraka Microwell
Svaki odvlaživač zraka Microwell se prije isporuke ispituje u tvornici, kako bi u potpunosti zadovoljavao sve deklarirane vrijednosti.

Odlike bazenskog odvlaživača zraka Microwell DRY 800 DUCT:
• visoka učinkovitost
• niska potrošnja energije
• nizak nivo buke, bez vibracija
• ugrađen tih rotacioni kompresor
• visoka zaštita kućišta i svih dijelova od agresivne bazenske atmosfere
• jedinstvene funkcije koje nemaju drugi odvlaživači na tržištu
• jednostavno upravljanje
• s ugrađenim priključkom za svjež zrak
• s mogućnošću zagrijavanja zraka preko LPHW-a ili električnog grijača
• kompaktne dimenzije
• najveći raspon opcija na tržištu
• montaža u strojarnici ili tehničkoj sobi

Financiranje iz europskih fondova
Microwell uređaji proizvode se u EU i idealni su za financiranje iz europskih fondova.

EU proizvod s jamstvom od 3 godine
Microwell DRY 800 DUCT je proizvod slovačke tvrtke Microwell s jamstvom od 3 godine.
Svi odvlaživači zraka Microwell proizvode se u tvornici u Slovačkoj.

  • Uspješno poslujemo preko 35 godina

  • Zastupamo najbolje svjetske proizvođače u našoj djelatnosti

  • Poslovanje nam se bazira na kvaliteti, inovativnosti i energetskoj učinkovitosti

  • Osiguravamo podršku projektantima

  • Osiguravamo podršku prije, za vrijeme i nakon prodaje

  • Osiguravamo servis i originalne rezervne dijelove za naše uređaje

  • Surađujemo sa brojnim kooperantima u Hrvatskoj i regiji

Pomoć pri projektiranju
Radite li na nekom projektu, Microwell u suradnji s EMA d.o.o. pomoći će vam u integriranju bazenskog odvlaživača zraka Microwell DRY 800 DUCT u vaš projekt.

Pogledajte neke od brojnih zadovoljnih korisnika u Hrvatskoj i regiji na referentnoj listi.