Condair systems / Draabe

Condair Systems GmbH (bivši Draabe) je tvrtka osnovana 1949. godine i specijalizirana je za proizvodnju adijabatskih ovlaživača zraka za direktno ovlaživanje prostora, kao i sistema za obradu vode.
Veliku vrijednost originalnih Draabe ovlaživača prepoznala je i švicarska tvrtka Condair, koja preuzima tvrtku 2002. godine.

Condair je vodeći svjetski proizvođač koji nudi cjelovita rješenja u području ovlaživanja i adijabatskog hlađenja zraka, sa sveobuhvatnom ponudom koja uključuje proizvode, usluge, iskustvo i know-how.
Time Condair omogućuje stvaranje idealne mikroklime zatvorenih prostora uz istovremeno nisku potrošnju energije.

Condair je smješten u švicarskom mjestu Pfäffikon, blizu Züricha. Nastao je spajanjem tvrtke Defensor, utemeljene 1948. godine i tvrtke Condair, utemeljene 1958. godine pod nazivom Plascon AG.
U međuvremenu su u Condair integrirane tvrtke Nortec (Kanada), Draabe (Njemačka), ML-System (Danska), JS Humidifiers (Velika Britanija) i Geveke Technology Solutions (Nizozemska i Belgija).

Uz 15 podružnica i proizvodne pogone u Europi, Sjevernoj Americi i Aziji, Condair ima zastupnike u više od 50 zemalja diljem svijeta.

Sjedište tvrtke Condair Systems nalazi se u njemačkom gradu Norderstedt.
Novu, najmoderniju, energetski samoodrživu tvornicu Condair je otvorio 2017. godine u gradu Hamburgu u Njemačkoj.