Adsorpcijski odvlaživač zraka za industrijske i komercijalne primjene.
Condair DA za postizanje ekstremno niske vlage i kod vrlo niskih temperatura zraka.

Condair DA adsorpcijski (desiccant) odvlaživači zraka su dizajnirani za upotrebu gdje god je potrebna ekstremno niska vlaga zraka, poput industrijskih procesa sušenja, ili gdje je potrebno odvlaživanje kod vrlo niskih temperatura zraka.

Odvlaživanje zraka do temperature -30°C
Moćni diskovi od silikagela omogućavaju snižavanje vlažnosti zraka na minimum i kod temperatura čak do -30°C.

Standardna i specijalizirane verzije
Osim standardnih modela sa kapacitetima odvlaživanja od 0,45 do 182 kg/h, dostupan je i širok raspon specijaliziranih verzija uređaja.

Princip rada adsorpcijskog odvlaživača zraka:

Hlađenje zraka i izmjenjivači topline
Ovisno o njihovoj veličini uređaji mogu biti tvornički opremljeni sa pre ili post cooling batteries, izmjenjivačima topline ili kondenzacijskim modulima. Post cooling je posebno često potrebno zbog topline koja se ubacuje suhim zrakom, pa bi se to trebalo uzeti u obzir već u ranoj fazi projektiranja.

Izbor medija po želji
Osim velikog izbora različitih regeneracijskih procesa, moguće je birati medij po želji, poput pare ili PWW sistema, sa električnim regeneracijskim grijačem.
Time se štede velike količine energije, posebno kod velikih sistema, koje pomažu značajnom smanjenju operativnih troškova.

Kućište od nehrđajućeg čelika
Svi adsorpcijski odvlaživači zraka Condair standardno su opremljeni sa iznimno trajnim kućište od AISI 304 nehrđajućeg čelika vrhunske kvalitete. Njime je osigurana radna sigurnost i u vrlo agresivnim uvjetima, a također je i visoko higijensko.

Brojne mogućnosti upravljanja adsorpcijskim odvlaživačem Condair DA
Za modele sušača zraka Condair DA 35 i veće nude se brojne mogućnosti upravljanja kako bi se prilagodio uređaj svakoj konkretnoj situaciji. Industrijski standard 3.5″ ili 5.7″ ekran je ugrađen za unos parametara i upravljanje elektronskim kontrolerom.

Visokoučinkovit rotor za isušivanje zraka
Adsorpcijski rotor za isušivanje zraka koji se ugrađuje u odvlaživače Condair DA je bez silikona i sastoji se od vlakna saćaste strukture premazanim s izuzetno higroskopnim silika gelom. Saćasta struktura stvara nevjerojatno učinkovitu površinu za učinkovit prijenos vlage. Materijal rotora je higijenski, nezapaljiv i ne može se udahnuti, a rotori su su bez potrebe za održavanjem.

Učinkoviti ventilatori ugrađeni u sušače zraka Condair DA
Adsorpcijski odvlaživači zraka Condair DA koriste isključivo visokokvalitetne EC ventilatore sa direktnim prijenosom. Procesni i regeneracijski ventilatori se aktiviraju direktno preko kontrolera, a struje zraka se prate i prikazuju na ekranu (opcija). To osigurava maksimalnu učinkovitost rada i štedi vrijeme tijekom puštanja u rad i održavanja. Ventilator regeneracije je serijski izoliran.

Brojne opcije
Kako bi vam omogućio da savršeno prilagodite adsorpcijski odvlaživač zraka vašim zahtjevima Condair nudi brojne dodatne module koji su tehnički i vizualno prilagođeni za svaki model. Oni vam daju mogućnost spajanja jedinica za povrat topline, kondenzatore hlađenog zrakom, pre- i post- cooling jedinice i registre topline.

Sofisticirana konstrukcija
Svi dijelovi su dizajnirani da budu lako dostupni za demontiranje i održavanje. Ulošci filtera se mogu lako zamijeniti. Kako su rotori smješteni vodoravno (DA30 – DA65) priključci procesnog i regeneracijskog zraka su na različitim stranama uređaja. To čini montažu jednostavnijom i omogućuje spajanje brojnih dodatnih modula.

Neke od primjena:
● farmaceutska industrija
● prehrambena industrija
● hladnjače
● skladišta
● arhivi i depoi
● strojarnice
● sprječavanje korozije
● sprječavanje oštećenja osjetljive elektronike
● sprječavanje razvoja gljivica i mikroba

KATEGORIJA PROIZVODA

KANALNI ODVLAŽIVAČI ZRAKA > ADSORPCIJSKI


Pouzdanost odvlaživača zraka Condair

Svaki odvlaživač zraka Condair se prije isporuke ispituje u tvornici, kako bi u potpunosti zadovoljavao sve deklarirane vrijednosti.

Financiranje iz europskih fondova
Svi Condair uređaji proizvode se u EU i idealni su za financiranje iz europskih fondova.

EU proizvod s jamstvom od 2 godine
Condair DA je proizvod švicarske tvrtke Condair s jamstvom od 2 godine.
Condair odvlaživači zraka proizvode se u tvornici u EU.

  • Uspješno poslujemo preko 35 godina

  • Zastupamo najbolje svjetske proizvođače u našoj djelatnosti

  • Poslovanje nam se bazira na kvaliteti, inovativnosti i energetskoj učinkovitosti

  • Osiguravamo podršku projektantima

  • Osiguravamo podršku prije, za vrijeme i nakon prodaje

  • Osiguravamo servis i originalne rezervne dijelove za naše uređaje

  • Surađujemo sa brojnim kooperantima u Hrvatskoj i regiji

Pomoć pri projektiranju
Radite li na nekom projektu Condair u suradnji s EMA d.o.o. pomoći će vam u integriranju odvlaživača zraka Condaira DA u vaš projekt.

Pogledajte neke od brojnih zadovoljnih korisnika u Hrvatskoj i regiji na referentnoj listi.