Microwell HP Compact za najučinkovitije grijanje i hlađenje vode bazena.
Iznimno isplative toplinske pumpe s najvećom stvarnom COP vrijednosti na tržištu.

Toplinske pumpe za bazene su dizajnirane da kompenziraju viši trošak početne investicije sa vrlo niskim troškovima korištenja u usporedbi sa električnim ili plinskim grijačima. Najviša vrijednost učinkovitosti (COP) kod Microwell toplinskih pumpi iznosi 7. Učinkovitost toplinskih pumpi je omjer između potrošnje energije (enegije koju plaćate) i kapaciteta grijanja ili hlađenja (energije koju dobivate). Kod električnih grijača taj omjer je 1:1, odnosno koliko električne energije platite toliko je i dobijete u obliku toplinske energije. Plinski grijači mogu postići efikasnost 1:1.3. Kada je vrijednost COP kod toplinskih pumpi 7 znači da za 1 kWh plaćene električne energije dobijate 7 kWh toplinske energije. U funkciji hlađenja toplinske pumpe postižu solidan omjer od 1:4.
Prednost toplinske pumpe je i da je neovisna od sunca, dana ili noći i vremenskih uvjeta. Trenutno je toplinska pumpa najučinkovitiji način grijanja i hlađenja vode bazena i toplica.

Toplinske pumpe Microwell osiguravaju grijanje i hlađenje vode bazena, toplica i niskotemperaturnih sistema uz minimalne troškove.

Microwell jedini jamči za deklarirane kapacitete
Microwell je jedini proizvođač toplinskih pumpi koji u potpunosti stoji iza deklariranih kapaciteta grijanja i hlađenja te jamči da u potpunosti odgovaraju stvarno izmjerenim.
To je moguće zahvaljujući kvaliteti proizvodnje i ugrađenih dijelova, površini izmjenjivača topline od titana koja je najveća na tržištu, optimalno odabranim kvalitetnim kompresorima i detaljnom testiranju koji svaka toplinska pumpa Microwell prolazi prije slanja iz tvornice.

Visoka kvaliteta
Visoko kvalitetno metalno kućište čini uređaje dugovječnim i otpornim na vanjske utjecaje, poput kiše ili sunca.
Isparivač je zaštićen antikorozivnim „GoldFin“ zlatnim premazom sa epoksidom.

Automatski rad i jednostavnost korištenja
Upravljanje je jednostavno, putem lako razumljivog digitalnog ekrana, koji može biti ugrađen na samoj pumpi ili dislociran i postavljen u npr. strojarnici ili drugoj prostoriji.
Potpuno su automatske u radu i iznimno jednostavne za korištenje (potrebno je samo namjestiti termostat na željenu temperaturu vode).
Podešene na “Auto” način rada toplinske pumpe Microwell će same grijat ili hladit vodu bazena, ovisno o izmjerenoj i željenoj temperaturi vode.

Optimizirane za grijanje i hlađenje vode bazena
Microwell toplinske pumpe su optimizirane za grijanje i hlađenje vode otvorenih i zatvorenih bazena. Također su optimizirane za specifičan raspon temperatura zraka i vode, koje su najčešće korištene kada korisnik želi postići maksimalan toplinski učinak uz minimalnu potrošnju energije.

Najveća površina izmjenjivača od titana
Toplinske pumpe Microwell HP imaju veliku površinu izmjenjivača od titana, što osigurava najbolji prijenos topline u usporedbi s toplinskim pumpama drugih proizvođača. U usporedbi sa toplinskim pumpama drugih proizvođača Microwell toplinske pumpe koriste 40% više titana u izmjenjivačima topline.
Tako model HP 1400 Omega ima površinu titana od 0,48 m2 dok pumpe drugih proizvođača sličnog kapaciteta imaju manje od 0,25 m2.
Microwell HP Compact toplinske pumpe za bazene imaju najveću učinkovitost na tržištu sa najvišim stvarno izmjerenim COP-om.

Kompaktna izvedba
Toplinska pumpa Microwell HP Compact je kompaktan uređaj koji u jednom kućištu objedinjuje zračni dio (kompresor, ventilator i isparivač) sa vodenim dijelom (izmjenjivač topline). Time se osigurava jednostavna i brza montaža.

Veličine bazena
Microwell HP Compact je linija visoko učinkovitih toplinskih pumpi optimiziranih za bazene veličine od 40 do 120 m3 (ovisno o modelu).
U slučaju većih bazena mogu se spojiti 2 ili više toplinskih pumpi paralelno, čime se osigurava dodatna ušteda energije u periodu kada nije potrebno da su sve pumpe u funkciji.

Iznimno mala potrošnja energije
Toplinske pumpe Microwell osiguravaju toplinski učin od 10.7 kW sa samo 1.88 kW uložene energije do 26.8 kW toplinskog učina uz 4.34 kW uložene energije.

Jedinstvena microECONOMY+ funkcija
Microwell HP Compact toplinske pumpe opremljene su jedinstvenom funkcijom microECONOMY+, koja omogućava najekonomičniju kontrolu cirkulacijske pumpe. Microwell toplinske pumpe mogu se spojiti na postojeći vodeni sistem (filtracijski) ili mogu imati zasebnu cirkulacijsku pumpu. Bazenska toplinska pumpa treba konstantan protok vode kako bi mogla grijati ili hladiti. Microwell HP modeli signaliziraju cirkulacijskoj pumpi kada toplinska pumpa treba grijati ili hladiti. Protok vode se uključuje i isključuje sukladnom tom signalu. Microwell primjenjuje posebno razvijen softver koji će uzorkovati vodu i staviti cijelu sustav u stanje mirovanja za vrijeme kada nije potrebno grijanje ili hlađenje. Time se štedi dragocjena energija što rezultira nižim operativnim troškovima bazena.

Cjelogodišnje grijanje
Toplinske pumpe Microwell HP Compact namijenjene su cjelogodišnjem grijanju bazena, do minimalne temperature zraka -15°C (uz opciju “winter mode”).

Raspon temperature zraka
Funkcija hlađenja osigurava brzo odmrzavanje omogućujući rad i kod niskih temperatura zraka.
Raspon vanjske temperature zraka kod modela Microwell HP Split 1000, 1400, 1700, 2300 i 2800 je od -5°C do +40°C, a uz opciju “winter” i do -15°C.

Jedinstven Qmax tester
Kako bi Microwell stručnjaci dokazali da stvarno izmjerene vrijednosti Microwell toplinskih pumpi odgovaraju deklariranim dizajnirali su jedinstven uređaj Qmax tester, koji se može koristiti i za optimizaciju rada bilo koje bazenske toplinske pumpe, što omogućava potencijalne velike uštede u energije.

Microwell HP Compact Premium
Uz opisane u ponudi su i modeli HP Split PREMIUM 1100, 1500, 2400 i 3000 sa još višim COP-om.

Microwell HP Split izvedbe toplinskih pumpi
Microwell u ponudi ima i Split izvedbe toplinskih pumpi, sa odvojenim zračnim (kompresorskim) i vodenim dijelom (izmjenjivačem topline). Time se kompresorska jedinica može postaviti iza kuće, na krov ili u dvorištu iza drveća, čime se izgled bazena ne remeti a zvuk kompresora u potpunosti nestaje. Više o Split toplinskim pumpama možete pogledati ovdje.


Promjena oznaka pumpi
Odlukom proizvođača, tvrtke Microwell, od veljače 2018. godine dolazi do slijedećih promjena oznaka modela:
● HP 900 Omega u HP 1000 Omega
● HP 1200 Omega u HP 1400 Omega
● HP 2000 u HP 2300 Inventor
● HP 2600 u HP 2800 Inventor

Karakteristike i prednosti toplinskih pumpi Microwell HP Split:
● svi modeli griju i hlade vodu bazena
● osiguravaju za svaku utrošenu jedinicu električne energije preko 6 jednica toplinske energije (ovisno o temperaturi zraka i vode)
● visoka vrijednost COP-a
● najbolji omjer cijene, kapaciteta i kvalitete na tržištu
● ne zahtjevaju složeno spajanje na plin, spremnike goriva ili ulja
● isporučuju se sa ugrađenim digitalnim termostatom
● jednostavno upravljanje preko digitalnog ekrana, zaštićenog od vanjskih utjecaja
● upravljački ekran se može isporučiti ugrađen u kućište pumpe ili dislociran
● potpuno automatskog rada – sve što trebate je postaviti termostat na željenu temperaturu vode
● jedinstvena microECONOMY+ funkcija
● izmjenjivači topline s najvećom površinom titana na tržištu
● zračni izmjenjivač s antikorozivnom GOLD FIN zaštitom
● koriste ekološki freon R410A
● jednostavna montaža i visoka pouzdanost uređaja
● rade pri minimalnoj temperaturi zraka od -15°C (sa ugrađenom opcijeom “winter”)
● svaki uređaj nakon proizvodnje testiran u specijalnom tvorničkom laboratoriju
● jamstvo 3 godine
● doživotno jamstvo na jedinstven tangencijalni izmjenjivač topline od titana

Opcije i pribor:
● “winter modul” (rad do temperature zraka -15°C)
● zaštita izmjenjivača topline od smrzavanja
● odmrzavanje plitice kondenzata
● zaštitni pokrivač
● dislociran upravljački panel

Financiranje iz europskih fondova
Microwell uređaji proizvode se u EU i idealni su za financiranje iz europskih fondova.

EU proizvod s jamstvom od 3 godine
Toplinska pumpa Microwell HP Compact je proizvod slovačke tvrtke Microwell s jamstvom od 3 godine.
Sve toplinske pumpe Microwell proizvode se u tvornici u Slovačkoj.

Doživotno jamstvo na izmjenjivač od titana
Jedinstven tangencijalni dizajn izmjenjivača topline od titana osigurava doživotno jamstvo protiv korozije.

Pouzdanost toplinskih pumpi Microwell
Svaka toplinska pumpa Microwell se prije isporuke ispituje u tvornici, kako bi u potpunosti zadovoljavala sve deklarirane vrijednosti.

 

  • Uspješno poslujemo preko 35 godina

  • Zastupamo najbolje svjetske proizvođače u našoj djelatnosti

  • Poslovanje nam se bazira na kvaliteti, inovativnosti i energetskoj učinkovitosti

  • Osiguravamo podršku projektantima

  • Osiguravamo podršku prije, za vrijeme i nakon prodaje

  • Osiguravamo servis i originalne rezervne dijelove za naše uređaje

  • Surađujemo sa brojnim kooperantima u Hrvatskoj i regiji

Pomoć pri projektiranju
Radite li na nekom projektu Microwell u suradnji s EMA d.o.o. pomoći će vam u integriranju toplinskih pumpi Microwell HP Compact u vaš projekt.

Pogledajte neke od brojnih zadovoljnih korisnika u Hrvatskoj i regiji na referentnoj listi.